Jeans 2979818 1280

Welk gedrag trek jij aan vandaag?

9 november 2023 - Ellis samsom

We besteden ‘s-ochtends vaak (veel) tijd aan ons uiterlijk en welke kleding we aan zullen trekken. Daar kijkt niemand van op en vinden we de normaalste zaak van de wereld. Hoe je eruit ziet heeft ook invloed op hoe je je voelt. 

Maar wie denkt er aan het begin van de dag over na welke houding je aan wil nemen voor deze dag? Wil je deze dag ingaan met een houding van geduld, vriendelijkheid of zorgzaamheid? Weinig mensen zullen er bewust voor kiezen om de dag boos, somber of chagrijnig te starten. Maar ongemerkt, gebeurt dat best vaak. Maar je kan er ook bewust voor kiezen om met een positieve houding de dag tegemoet te gaan.

Jij wil toch ook liever je dag met een positieve insteek beginnen? Op die manier ben je beter opgewassen tegen wat je gedurende de dag tegen kan komen. Maar het heeft niet alleen invloed op jezelf, maar zeker ook op je directe omgeving. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat een onbekende naar je glimlachte, of dat je een onverwacht compliment kreeg, waardoor jouw humeur ineens een stuk beter werd. Die invloed kan jij dus ook op een ander hebben. En die ander kan het ook weer doorgeven aan een ander.

Zou het niet een leuke oefening zijn om als je toch bezig bent om je kleding voor de dag uit te zoeken, ook bewust te bedenken welke houding, welk gedrag je aan wil trekken?

Ellis Samsom, 9 november 2023