Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld?

14 maart 2021 - Ellis samsom

Hoewel je er in het nieuws misschien niet zo veel over hoort, blijft het aantal vluchtelingen nog steeds elk jaar stijgen. Enig idee hoeveel mensen er op dit moment op de vlucht zijn? Verdreven van huis en haard en geliefden vanwege oorlog, conflicten en onderdrukking?

79,1 miljoen mensen op de vlucht, dat is 1 op de 100 mensen!!!

Laat dit getal even tot je doordringen……

Corona beheerst ons nieuws en ons leven. Het raakt ons allemaal, maar de meesten van ons hebben nog steeds wel een dak boven hun hoofd en (voldoende) te eten. Deze vluchtelingen hebben doorgaans alles achter moeten laten, en hebben niets meer. Stel je voor dat je zonder jas, zonder verzekeringspas en zonder toiletartikelen op zoek bent naar een veilige plek om te slapen… Mensen op de vlucht zijn vaak alles kwijt. Er is geen tijd om spullen te pakken omdat ze halsoverkop wegvluchten, uit angst voor geweld. Zieken, minder validen en bejaarden op de vlucht kunnen niet overleven zonder medische zorg. Deze mensen hebben onze hulp hard nodig. Daarom lopen wij mee met de Nacht van de Vluchteling. In de nacht van 11 op 12 september gaan wij 40 kilometer meter lopen, om geld op te halen.

Wil jij ons sponsoren? Hieronder krijg je een idee wat er met jouw donatie gedaan kan worden, voor:

€ 6,-      zorg je dat een zwaar ondervoed kind een weeklang kan aansterken met meerdere zakjes Plumpy’Nuts (een calorierijke superpindakaas, vol voedingsstoffen) per dag.

€ 25,-    hebben twee families noodonderdak. Ze ontvangen materialen als touw en zeil, die ze nodig hebben om zelf onderdak te bouwen. Voor elke 12,50 euro extra steun je een extra familie met een dak boven hun hoofd.

€ 27,-    geef je een hygiënekit waar een gezin van 6 mensen gebruik van kan maken: 20 liter emmer met deksel, een 20 liter plastic jerrycan, 15x zeep en 90 waterzuiveringstabletten.

€ 45,-    kun jij een arts of zorgverlener voorzien van een overall, handschoenen, een masker, een veiligheidsbril en laarzen.

€ 100,-  kun jij een bijdrage leveren aan het verzorgen van medische apparatuur en beschermende kleding in één van de medische klinieken, zodat de artsen passende medische zorg kunnen verlenen.

Maar uiteraard is elk bedrag meer dan welkom. Op de site van de Nacht van de Vluchteling kun je hier meer over lezen. De Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling.

Help jij ons helpen? Door op deze link te klikken kom je direct op onze teampagina, waar je ons kunt sponsoren.

Wij gaan de komende maanden hard trainen, en zullen de sponsoren door middel van korte blogjes op de hoogte proberen te houden van onze trainingsactiviteiten.

Alvast bedankt! Rik en Ellis

Ellis Samsom, 14 maart 2021