foto: Aminda fotografie

Ellis Samsom

Hart- en hoofdwerk een prima combinatie voor mij

Mijn diepste wens / motivatie is om de wereld een klein stukje mooier achter te laten. En daar kan ik zowel vanuit mijn hoofd- als vanuit mijn hart-werk invulling aan geven. De kern is hierbij mijn dienstverlenende instelling. 

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik veelzijdig ben. Ik vind het leuk om verschillende dingen te doen. Mijn basishoudig is dienstverlenend en mijn primaire drijfveer is om iets positiefs te willen bijdragen aan deze wereld. Vanuit deze basishouding kan ik zowel veel plezier halen uit het werk als Trainer/Coach als uit het werk als  Corporate Secretary. In het werk als Trainer / Coach richt ik mij primair op de mens, het individu en in mijn werk als Corporate Secretary ben ik primair gericht op de organisatie. Ik ervaar dit als een mooie combi, waarbij ik over en weer gebruik kan maken van mijn ervaring.  

Trainer / Coach (hartwerk)

foto: Aminda fotografie

Het mooie aan de rol van Trainer / Coach is dat hierbij de mens het uitgangspunt is, als tegenhanger van de rol als Corporate Secretary waarbij de organisatie het uitgangspunt is. Ik vind het fijn om mensen te helpen ontdekken waar hun valkuilen liggen, en om hen te helpen hun (veer)kracht terug te vinden. Op deze manier kunnen mensen de regie over hun eigen leven weer herpakken. Dit heeft effect op zowel de mentale als fysieke gezondheid. Hierin komt voor mij een heleboel samen van wat ik de afgelopen decennia aan ervaring en opleidingen heb opgedaan. 

Zo ben ik blij dat mijn grote passie, paarden, zo'n grote en belangrijke rol spelen. Daarnaast is het voor mij  altijd belangrijk geweest om te leven vanuit mijn hart en hiermee iets positiefs te kunnen bijdragen aan deze wereld. 

Opleiding en overige cursussen

Geplande / lopende vervolgopleidingen

Corporate Secretary (hoofdwerk)

foto: Rik Harmsen

Zoals gezegd, heb ik een dienstverlenende instelling. Ik voel mij daarom heel goed thuis in de rol van Corporate Secretary (of in gewoon Nederlands Bestuurssecretaris). Ik heb er plezier in om organisaties te helpen bij het vinden van hun weg in het woud van wettelijke en statutaire regels. 

Ik kan  bogen op jarenlange ervaring als bestuurssecretaris, en hou mijn kennis op peil door regelmatige bijscholing (Governance University) en deelname aan een bestuurssecretarissenkring.

Mijn manier van werken typeert zich door nauwkeurigheid gecombineerd met flexibiliteit en snel inzicht en overzicht hebben; een pro-actieve opstelling zonder op de voorgrond te treden; snel kunnen schakelen; makkelijk in de omgang: serieus met de nodige humor op zijn tijd. Doordat ik mij goed en snel kan inleven en aanpassen, ben ik ook makkelijk inzetbaar voor kortdurende of eenmalige opdrachten. 

Opleiding

Geplande / lopende trainingen