Training & Coaching
HeartMath®

HeartMath Methode

Deze manier van coaching is gebaseerd op de HeartMath methode die is ontwikkeld door het non-profit HeartMath Institute dat in 1991 is opgericht door Doc Childre in Californie, USA. Deze unieke methode leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. 

Ik ben in aanraking gekomen met deze methode tijdens de opleiding door Linda Kohanov. In deze opleiding werd de HeartMath methode kort toegelicht, en ik was er meteen door gegrepen. Wat mij  zo aanspreekt, is de combinatie van de laagdrempelige toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk aan de ene kant en de wetenschappelijke onderbouwing van de methode aan de andere kant. De wetenschappelijke basis is vertaald naar technieken die gemakkelijk te leren zijn en altijd en overal toepasbaar zijn.

Nadat ik eerst zelf het programma Werken aan Veerkracht heb gevolgd, was ik zo overtuigd van de werking van deze methode dat ik mij vervolgens laten scholen tot HeartMath® coach.

Programma Werken aan Veerkracht - indivuele coaching

Met dit programma krijg je naast inzicht in hoe emoties invloed hebben op je hart en brein, wetenschappelijk beproefde technieken aangereikt die jou helpen met minder stress en meer plezier, en vitaler in het leven te staan. Je krijgt meer inzicht in de gevolgen van stress, maar vooral ook wat jij er zelf aan kunt doen. 

Het programma bestaat uit 7 sessies waarin je de wetenschappelijk onderbouwde en bewezen HeartMath technieken leert. Je krijgt inzicht in de fysiologie van stress en je gaat oefenen met de biofeedbackapparatuur waardoor je je bewuster wordt van jouw eigen stresspatronen. 

Na afloop van het coachtraject:

  • heb je ervaren welke invloed emoties hebben 
  • ben je in staat om je ideale prestatietoestand te bevorderen
  • zul je zowel privé als zakelijk meer veerkracht en vitaliteit ervaren

Lees meer over het programma Werken aan Veerkracht