Training & Coaching
HeartMath®

HeartMath Methode

Deze manier van coaching is gebaseerd op de HeartMath methode die is ontwikkeld door het non-profit HeartMath Institute dat in 1991 is opgericht door Doc Childre in Californie, USA. Deze unieke methode leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. 

Ik ben in aanraking gekomen met deze methode tijdens de opleiding door Linda Kohanov. In deze opleiding werd de HeartMath methode kort toegelicht, en ik was er meteen door gegrepen. Wat mij  zo aanspreekt, is de combinatie van de laagdrempelige toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk aan de ene kant en de wetenschappelijke onderbouwing van de methode aan de andere kant. De wetenschappelijke basis is vertaald naar technieken die gemakkelijk te leren zijn en altijd en overal toepasbaar zijn.

Nadat ik eerst zelf het programma Werken aan Veerkracht heb gevolgd, was ik zo overtuigd van de werking van deze methode dat ik mij vervolgens laten scholen tot HeartMath® trainer. Ik ben zowel bevoegd tot het geven van individuele trainingen als groepstrainingen. 

Programma Werken aan Veerkracht - indivuele training

Werken een veerkracht werkboek

Met dit programma krijg je naast inzicht in hoe emoties invloed hebben op je hart en brein, wetenschappelijk beproefde technieken aangereikt die jou helpen met minder stress en meer plezier, en vitaler in het leven te staan. Je krijgt meer inzicht in de gevolgen van stress, maar vooral ook wat jij er zelf aan kunt doen. 

Het programma bestaat uit 7 sessies waarin je de wetenschappelijk onderbouwde en bewezen HeartMath technieken leert. Je krijgt inzicht in de fysiologie van stress en je gaat oefenen met de biofeedbackapparatuur waardoor je je bewuster wordt van jouw eigen stresspatronen. 

Na afloop van het coachtraject:

  • heb je ervaren welke invloed emoties hebben 
  • ben je in staat om je ideale prestatietoestand te bevorderen
  • zul je zowel privé als zakelijk meer veerkracht en vitaliteit ervaren

Tip: informeer bij je werkgever naar budget voor loopbaanbegeleiding, coaching of preventie. 

Proeverij - individueel

Pancake 7833610 1280

Dit is een mooie manier om kennis te maken met de methode. Tijdens een interactieve sessie van ongeveer 2 uur neem ik de deelnemers mee in hoe HeartMath® je kan helpen bij stressbeheersing en -reductie. Je krijgt inzicht in welk effect stress op je lichaam en vooral ook je brein heeft, en hoe je HeartMath hierbij kunt inzetten. Daarnaast ik geef een demonstratie van de biofeedbackapparatuur (belangrijke kracht van de HeartMath-methode), en ik sluit af met het toelichten en oefenen van één van de HeartMath methodes. Deze basismethode kan je makkelijk altijd en overal toepassen.

De Proeverijen vinden plaats bij mij op kantoor, en is voor iedereen die geinteresseerd is toegankelijk.   

Eerstkomende Proeverij:      10 oktober 19.30-21.30

Voor wie is dit interessant: voor iedereen die meer wil weten over de HeartMath methode, en voor iedereen die de invloed van stress in haar/zijn leven wil reduceren. Je kunt je opgeven door een mailtje sturen.

Kan je niet op deze datum maar lijkt het je wel interessant? Geen zorg dit is de eerste in een reeks proeverijen. Hou mijn aankondigingen in de gaten, of stuur mij een berichtje dan zet ik je op de lijst.

Proeverij -
groepen 

230919 HM proeverij GG

Het principe voor de Proeverij voor groepen is hetzelfde als van de individuele Proeverij: in een interactieve sessie maken de deelnemers met de HeartMath® methode. Afhankelijk van de vraag kan voor een bepaald thema gekozen worden. Denk hierbij aan stress, samenwerking of communicatie. En ook hierbij geef ik een demonstratie van de biofeedbackapparatuur en gaan de deelnemers oefenen met een of meer van de technieken. 

Je kunt dit heel goed inzetten als teamuitje of teamsessie.

Reacties van deelnemers van eerdere Proeverijen zijn onder andere: 

"We hebben het allemaal heel leuk en inspirerend gevonden en ook lekker praktisch met jouw tips."


"Ik zelf heb de techniek afgelopen woensdag tijdens een uitzonderlijk drukke dag 2x toegepast en ben die dag heel goed doorgekomen. Beter dan ik verwachtte en denk dat het me dus echt hielp!"

Groepstraining


Stress

Groepstrainingen zijn echt maatwerk. Ik werk momenteel met een maximale groepsgrootte van 6 deelnemers. In samenspraak met de opdrachtgever stel ik een training op maat samen. Tijdens deze trainingen krijgen de deelnemers toelichting over de methode, en gaan ze vooral ook zelf aan de slag met de biofeedbackapparatuur en de HeartMath® techniek(en). 

De duur van de training is ook in overleg, waarbij 2 uur de ondergrens is. Er kan ook gekozen worden voor meerdere sessies.